zondag 11 juni 2017

'Klimaatverandering een complot...

Tussendoortje, van '9ForNews'
"Klimaatverandering wordt niet veroorzaakt door de mens en is een complot van het bedrijfsleven. Dat heeft VVD-Statenlid Frits Paymans gezegd. Hij voegde toe dat wetenschappers die het tegendeel beweren niet te vertrouwen zijn.
“Net zoals bij alle andere complottheorieën kan dat georkestreerd zijn,” aldus Paymans. “En ik was eerder dan Donald Trump.”
Volgens hem zitten de multinationals achter dit complot. “Shell en Heineken zijn niet voor niets aan het vergroenen, want dat is waar de subsidies te halen zijn,” zei hij. Ook andere VVD’ers denken dat er sprake is van een klimaatcomplot. “Dat zou zomaar eens kunnen,” reageerde fractievoorzitter Tiemen Brill. “Er zijn signalen die die kant op wijzen.”
Brill merkte op dat er niet genoeg wetenschappelijk bewijs is waaruit blijkt dat klimaatverandering wordt veroorzaakt door de mens."
[Omroep West]

Ik geloof er echt niks van, tot aan een stukje uit volgende reageerder:
"Jij hebt het over een milieu probleem, dat is heel wat anders dan een klimaat probleem. De mens vervuilt, dat is helaas waar, maar dat heeft niets te maken met het klimaat." (Rest te lezen op de website.)

De mens vervuilt, dat is waar, en die vervuiling verstoord al jaren lang het klimaat. Dit wordt door het merendeel van wetenschappers beaamd. Ik kan me er lichtelijk aan ergeren, dat klimaatverandering wordt ontkent. Nu kunnen complotsmeed websites -waaronder 9ForNews of Niburu-  beweren dat er natuurlijk weer bakken geld wordt verdient met zogenaamde groene energie, wederom rijke inkomstenbronnen voor megabedrijven - bv. bij het maken van windmolens. Een verdere grote winstmarkt dus voor megabedrijven, die de milieuvervuiling en  de klimaat verandering (hoezo zijn dat twee dingen(?) gebruiken als zogenaamde reden voor nieuwe winstmarkten. Tja, als u wilt weten hoe je complotten smeedt, zijn er vast mensen die dat heel fijn uitleggen.

Onderwijl is het feit, dat ook ontkenning van feiten grote gevolgen heeft, namelijk een verdere vrije toegang, om kolossaal door te gaan met wereldwijde vervuiling. Daar ligt de winstmarkt voor Donald Trump. (Waarom mensen presidenten kiezen op grond van hun verleden in het zakenleven, met een hoop corruptie en vriendjespolitiek erbij - is op zichzelf een interessante andere kwestie.
Je zou menen dat we als mensengemeenschappen regeringsleiders kiezen op grond van hun vermogen en niet om goed na te denken over wat er gaande is in de wereld, om goed economisch politiek leiderschap, en omwille de globale rechtvaardigheid. Daarvoor zou je overigens ook een doodarm mens ergens in niemandsland kunnen opleiden.)

Trump kan de globale vervuiling niks schelen, de man is een geboren zakenman die alleen getallen ziet met veel nullen - hoe kun je grote winsten blijven boeken met economieën die niet langer een grote bijdrage leveren aan globale vervuiling?  Daarom maar globale vervuiling door uitsluitend mensen toedoen als een fabel verwerpen.

Nu nog ontkennen dat de wereld rond is........

Laatste zin van 'Brill' lijkt me overigens een lacher, dat er geen afdoende bewijs is dat de mens een grote wereldvervuiler is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...