woensdag 14 juni 2017

Het brein bevat wel elf dimensies (?)

"Multidimensionaal universum in ons brein ontdekt.
Uit nieuw onderzoek blijkt dat de werking van het menselijk brein ons verstand ver te boven gaat. Het neemt de wereld niet waar in twee of drie dimensies. 
Het menselijk brein onderscheidt in de visuele wereld tot wel 11 verschillende dimensies. Deze indrukwekkende ontdekking kan helpen verklaren waarom zelfs moderne apparaten als MRI-scanners moeite hebben om uit te leggen wat er in ons hoofd omgaat. 
MRI-scanners geven hersenactiviteit weer als driedimensionaal beeld. Als het brein in 11 dimensies werkt, is zeggen dat een MRI-scan hersenactiviteit verklaart hetzelfde als zeggen dat de schaduw van een speldenknop het hele universum verklaart, en nog een aantal andere dimensies." ....
Volledig stuk 9ForNews.
[New York Post]


“We found a world that we had never imagined. There are tens of millions of these objects even in a small speck of the brain, up through seven dimensions. In some networks, we even found structures with up to 11 dimensions.”
Het idee van elf(?) dimensies komt voort uit de natuurkunde en kwantummechanica en de voorstellingen van een multidimensionaal heelal. Maar er is in het geheel geen waarneembare voorstelling mogelijk van dimensies die buiten ons menselijk en meetbaar bereik liggen. Ik heb derhalve geen idee of het hier gaat om een wetenschappelijk aantoonbaar onderzoek van betekenis, of gewoonweg om onzin. 
Als er zich hogere dimensies bevinden in de werkelijkheid is dat gewoonweg niet vast te stellen of te meten, het klinkt daarom alles behalve logisch dat men deze wél in het brein zou kunnen lokaliseren. 

Ik ben er, ter verduidelijking, tamelijk van overtuigd dat de werkelijkheid veel groter is dan men ooit zal waarnemen, maar dat is juist het hele punt, het is niet bewijsbaar en meetbaar. Daaronder vallen ook 'transcendente ervaringen', deze kan ik alleen maar mede delen, nooit objectief meetbaar bewijzen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...