woensdag 29 maart 2017

Miljardairen en hongersnoden

"In Jemen heerst op dit moment de grootste voedselcrisis ter wereld. Unicef waarschuwt dat vooral kinderen het slachtoffer dreigen te worden van armoede en honger.
Twee derde van de bevolking, ruim 17 miljoen mensen, heeft te maken met gevaar en armoede. Unicef spreekt van een ongekende economische, sociale en humanitaire crisis.
Afgelopen weekend gingen in de hoofdstad van Jemen meer dan 100.000 mensen de straat op om te protesteren tegen de burgeroorlog in het land. 
Waarom negeerden de Amerikaanse media deze enorme demonstratie? Misschien wel omdat oud-president Barack Obama had besloten om Saoedi-Arabië, dat oorlog voert in Jemen, te helpen. In een gesprek met de Saoedische koning sprak Obama openlijk zijn steun uit voor militair ingrijpen door Saoedi-Arabië.
Of misschien zwijgen de media omdat Amerikaanse wapens vele burgers doden in Jemen. Vorig jaar oktober vielen er bijvoorbeeld 827 doden bij een luchtaanval op een uitvaartcentrum.
De Saoedische gevechtstoestellen die de aanval uitvoerden waren voorzien van Amerikaanse raketten.
Nog een mogelijke reden waarom de mainstream media met geen woord reppen over de massabetoging is dat Amerika tussen 2009 en 2016 voor 115,3 miljard dollar aan wapens heeft verkocht aan Riyad.
Geopolitieke belangen
Het Pentagon liet weten op deze manier Al Qaida in de regio een flinke slag toe te willen brengen. Maar het aantal Al Qaida-strijders op het Arabisch Schiereiland is sinds 2014 verviervoudigd.
Op CNN zul je geen presentatoren zien die zich druk maken om de grote aantallen burgerslachtoffers in Jemen.
De Amerikaanse geopolitieke belangen en strategische partners zijn kennelijk een stuk belangrijker dan de levens van gewone burgers."
Bron 9ForNews (& filmpje)

 
Je hoeft geen complotgelovige te zijn om te zien wat zich afspeelt in de wereld en wat de gevolgen daarvan zijn. De gigantische Amerikaanse belangen om te verdienen aan oorlogswapens en oorlogen elders (als het maar niet op Amerikaans grondgebied is) is de ene factor van eigenbelangen. Andere belangen zijn de uiteindelijk pogingen van de USA om landen in het midden oosten over te nemen, omdat het gaat om gigantische olieproducties. (En Amerika wil de hand in de wereldpolitiek.)
 
Hoe doe je een en ander? Je stuurt de landen waar reeds de onderlinge gemoederen in allerlei lokale conflicten de boventoon spelen, een grote hoeveelheid wapens, daarmee bereik je dat de 'inheemse volken' ofwel grootschalig worden vermoord of op de vlucht slaan. De ellende zoveel mogelijk vergroten, heet die strategie.
 
Het gevolg is dat miljoenen mensen op de wereld niet anders kunnen dan de oorlogen en de vernietigende gevolgen daarvan, ontvluchten, door bijvoorbeeld massale toestroom naar westerse landen. (Ongeacht hoevelen daar weer mee omkomen met allerlei gevaarlijke oversteek over zee.) Vervolgens speel je, samen met de media die immers onder de macht van wereldpolitici braaf meelopen en reeds lang geen kritische journalistiek meer bedrijven, in op de grote "Onschuld".
 
De mensen in het Midden Oosten, dat zijn immers allemaal barbaren........
Zo wordt de mensheid wereldwijd uitgespeeld tegen elkaar, door een groepje elites en machtsfanaten, , die gevaren tevoorschijn toveren waar geen gevaren zijn (de leugen over Irak en zijn  massa vernietigingswapens)  - Linkje -  (Zie tabel onderaan)
 
Heeft men zich nooit afgevraagd waarom arme volken en landen nooit genoeg te eten hebben, maar wel altijd een gigantische voorraad aan militaire wapens?
 
De gevolgen van egoïstisch kapitalisme en zelfverrijking die meedogenloos speelt met honderden miljoenen mensenlevens, die de ellende ontvluchten of waar grote hongersnoden heersen, maar de USA en het Westen heeft zoveel meer belangen bij het sturen van grote hoeveelheden wapens, (en troepen) , zogenaamd om mensen te 'redden'..........
 
Tabel (uit de Link)  De 20 leugens over Irak :
 
Leugen 1 Irak dreigt met massavernietigingswapens
Leugen 2 Irak kan binnen de 45 minuten een biologische of chemische aanval lanceren
Leugen 3Irak koopt uranium
Leugen 4Irak koopt aluminium tubes voor kernwapens
Leugen 5Wij hebben onthullende satellietbeelden
Leugen 6Wij hebben documenten die bewijzen dat Irak verboden wapens aanmaakt
Leugen 7Irak heeft zijn kernprogramma niet stopgezet
Leugen 8Irak heeft 100 tot 500 ton chemische wapens
Leugen 9Irak heeft chemische torpedokoppen
Leugen 10Wij denken echt dat Irak een bedreiging vormt
Leugen 11Irak zit achter de aanslagen van 11 september
Leugen 12Irak steunt al-Qaeda
Leugen 13Irak zit achter de aanslag in Oklahoma
Leugen 14Die wetenschappers durven niet praten
Leugen 15De internationale gemeenschap steunt ons
Leugen 16De inspecteurs bevestigen wat wij zeggen
Leugen 17Jessica Lynch is een heldin
Leugen 18De OSP is een transparante inlichtingendienst
Leugen 19Wij brengen democratie en vrijheid
Leugen 20God vroeg mij Irak binnen te vallen
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...