vrijdag 24 maart 2017

Houtoogst als verbeteraar van het milieu / Een onvoorstelbare Paradox

In een recente uitzending van 'ZEMBLA' betrof het de wereldwijde houtkap, in het programma hierover lees je :

'De verbranding van 'houtige' biomassa kan helpen bij het reduceren van de CO2-uitstoot. Minister Kamp ziet er veel in, maar zorgt de vraag naar hout niet voor een kaalslag in de bossen die cruciaal zijn voor schone lucht? Zembla zoekt het uit.
Het terugbrengen van de CO2-uitstoot is cruciaal in de strijd tegen klimaatverandering. Dat is bekend, maar welke maatregelen zijn effectief? Zembla verdiept zich in ‘houtige’ biomassa. Volgens minister Kamp is dit de enige manier om de uitstoot van broeikasgassen drastisch te verminderen.
Klimaatneutraal
Houtige biomassa bestaat onder meer uit kapresten uit de bossen, afvalhout en landbouwrestanten. Kolencentrales krijgen miljardensubsidies om dit resthout bij te stoken. Voordeel is dat het klimaatneutraal is: verbranding brengt geen extra CO2 in de lucht. Maar er leven ook zorgen. Bossen zijn als longen van de aarde van levensbelang omdat ze CO2 omzetten in zuurstof. Een grotere vraag naar hout kan leiden tot kaalkap en dan werkt het hele idee dus averechts.'

Hier.

 
Deze inleiding in het programma is nog flink zacht uitgedrukt. Er bestaat ten eerste grote twijfels onder deskundigen naar de zin van grootschalige ontbossing, (die schokkende beelden laat zien in de uitzending) , omdat grootschalige biomassa nu juist CO2 vergroot. Wat er dus gaande is, is dat er opnieuw multinationals een grote winstmarkt hebben gezien, namelijk in het de wereld ontdoen van grootschalige rijke bossen, terwijl er wetenschappelijk geen definitief, laat staan énig bewijs van is, dat het verbranden van hout de CO2 uitstoot vermindert, eerder het tegendeel naar men kan beluisteren. Alleen om die reden hoogst onverantwoordelijk.
 
De hele documentaire werpt eigenlijk niets anders op dan een hoop rááskal en leugens, natuurlijk om de verdere winstmarkt voor een belangrijk deel Amerikaanse houtkap giganten. Er is aan minister Kamp weinig geloofwaardigs, het is zelfs in triest dat milieuorganisatie Greenpeace meeging in een akkoord voor wereldwijde ontbossing.
 
Dat bomen geen 'goede' bomen zijn wanneer hun stammen of takken 'scheef groeien' is radicale onzin, de term "resthout" is een megaleugen, die toestaat dat gigantische natuurreservaten mogen worden gekapt. Bovendien in het kappen van bomen in Amerika, naar verluid, wetteloos toegestaan.
Ten andere zijn de wereldbossen de bron van zuurstof en hoe kan het dan nog tegendraadser, dan te beweren dat je iets doet VOOR het Milieu, als je juist het Milieu om zeep aan het helpen bent?
 
Een kleine verwijzing naar wiki misschien:
"Onder milieu (omgeving) wordt het geheel van voorwaarden en invloeden verstaan die voor het leven van organismen (zoals mens, dier, plant) en voor levensgemeenschappen van essentieel belang zijn. Het is de omgeving waarin de organismen leven.
Het begrip milieu verwijst onder andere naar de fysieke omgeving, het natuurlijke milieu. De relaties tussen organismen, populaties of levensgemeenschappen en hun omgeving is het centrale thema van de ecologie."  Hier.

De term MILIEU staat dus voor de TOTALE SAMENHANG, en de onderlinge relatie van mens dier en natuur en het algehele klimaat.
En niet uitsluitend voor "klimaat"..

Ik ben bepaalt geen complotgelovige, maar je zou welhaast menen dat deze grootschalige toegestane schade aan het milieu een onderdeel is van de wereldwijde politieke leugens om opnieuw een kleine super elite van dienst te zijn. Met als reclamebord de bewering dat  er een broeikast/fenomeen bestaat. Neen, dat laatste geloof ik allerminst, ik twijfel er niet aan dat er een groot broeikastprobleem bestaat, maar voor elk probleem blijkt er weer een nieuwe hebzuchtige geldgretige winstmarkt de wereld zijn bestaan te ontnemen.

Uiteindelijk snap je de algehele onverschilligheid niet, want deze wereld is ook 'UW" wereld, en het is de wereld van uw kinderen en kleinkinderen en het wordt de wereld van nog niet geboren kinderen. En kijk wat men aan het doen is.........

Dat moet je toch naar de strot grijpen.

* Een Amerikaanse tegenstander van deze kaalslag zei op het slot van de uitzending, dat het onvoorstelbaar was in de 20ste eeuw dat mensen terugkeren naar de meest primitieve vorm van houtwinning om energie op te wekken.


 
Het milieu is het geheel van voorwaarden en invloeden van de natuurlijke omgeving, waardoor het leven mogelijk is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...