woensdag 12 juli 2017

'Voor het eerst is een object van de aarde naar de ruimte geteleporteerd.'

Chinese wetenschappers hebben een foton (lichtdeeltje) succesvol geteleporteerd van de aarde naar een satelliet op 500 kilometer boven het aardoppervlak.
De satelliet, Micius genaamd, is in staat om kwantumstaten van fotonen die vanaf het aardoppervlak worden afgevuurd te detecteren.
Het team heeft voor het eerst een object geteleporteerd van de grond naar de ruimte. Ook is voor het eerst een kwantumnetwerk tussen een satelliet en de aarde opgezet.
Bij teleportatie denk je misschien aan Scotty die de bemanning naar de Enterprise ‘straalt’ in Star Trek, maar in de praktijk werkt het anders. Kwantumteleportatie is afhankelijk van kwantumverstrengeling, een situatie waarin twee kwantumobjecten (zoals fotonen) zich tegelijkertijd op dezelfde plek vormen.
Ze blijven met elkaar verbonden, ook al worden de fotonen van elkaar gescheiden. Metingen aan het ene deeltje beïnvloeden gelijk de staat van het andere, ongeacht de afstand tussen de deeltjes.
Grote stap
Het is nog niet mogelijk om iets groots te teleporteren. Het is een kwetsbaar proces, aangezien de link gemakkelijk kan worden verbroken.
Hoe dan ook plaveit het onderzoek de weg naar nog meer ambitieuze onderzoeken naar kwantumteleportatie.
9ForNews
Bron.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...