maandag 25 december 2017

Worden Goede Doelen ook BESTEEDT aan Goede Doelen?

 'Stelling: Geld geven aan goede doelen is onzin. Er blijft te veel aan de strijkstok hangen.
Marlies: Kritisch zijn op goede doelen is goed. Hoge salarissen van bestuurders en foute beleggingen horen er niet bij.  Maar ik vind het onzin om dan maar meteen alles op een hoop te gooien. Ik krijg soms het idee dat mensen het feit dat sommige organisaties niet goed met hun geld omgaan als excuus gebruiken om maar helemaal niks te geven. Maar ik vind het treurig dat we (ook ikzelf) zo vaak onze eigen luxe belangrijker vinden dan dat er mensen van de honger doodgaan, of dat het milieu meer en meer wordt belast. Kortom, wees kritisch, maar gebruik het niet als excuus om al je geld vooral lekker voor jezelf te houden, in ons nog altijd rijke land.

Reactie Jillis: Het gaat niet om eigen luxe belangrijker vinden. Het gaat erom dat hulpgeld slecht of zelfs contraproductief wordt besteed. In het geval van Darfur hielpen donateurs alleen maar de rebellen. Dan heb je een plaat voor je kop als je blijft geven. Volgens mij vinden veel mensen hun schuldgevoel afkopen belangrijker en makkelijker dan nadenken over wat er met hun geld gebeurt."
Link (en volledige test.)

Het is wederom 'goede doelen' maand, op de Belgische tv. vierde men massaal een hoogtepunt aan verzamelde gelden voor goede doelen, "de warmste week" :maar de meeste mensen vragen zich waarschijnlijk niet eens af of het verzamelde geld ook daar aankomt en daarvoor wordt besteedt waarvoor het bedoelende is. Als het alleen maar gaat om "EEN GEVOEL" staat men weinig kritisch in het leven.

De goede doelen gekte elk aflopende jaar heeft ook wel iets volslagen onzinnigs,
want als ik vandaag een arme man wat te eten geef,
heeft dezelfde man mórgen weer honger..

In dat geval heeft hij pech, want de 'goede doelen sentimenten' zijn voorbij......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...