woensdag 27 juni 2018

"God de hoerenzoon"

"God is dom" volgens president Rodrigo Duterte en de katholieke Filipino's reageren woedend..
Duterte liet in een televisieuitzending zijn licht schijnen over godsdienst en ook daar nam hij -zoals gebruikelijk- geen blad voor de mond. Zo vroeg hij zich af waarom God in het bijbelse scheppingsverhaal Adam en Eva geschapen zou hebben om hen nadien te laten verleiden door de duivel en zo hun zuiverheid geschonden werd.
"Wie is die domme God die dat toelaat? Deze hoerenzoon is echt dom. Hoe kan je dat nu rationeel vatten? Geloof jij dat?" zo ging Duterte te keer op het scherm. "Omdat Adam en Eva in de christelijke theologie een zonde begingen, zouden alle mensen uit de goddelijke genade zijn gevallen. Wat voor een godsdienst vertelt nu zoiets. Dat is wat ik niet kan aanvaarden, zo'n erg domme voorstelling", ging Duterte verder. 
 "Gek, psychopaat, zieke geest..."
De Filipijnse oppositie was er als de kippen bij om de uitspraken van Duterte te veroordelen. Oppositieleider Antonio Trillades omschreef Duterte als "een slecht mens" wiens opmerkingen consistent zijn met "de bedrieglijkheid, de harteloosheid en de wreedheid van zijn beleid". Bisschop Arturo Bastes noemde Duterte "een gek" en riep de Filipino's op om te bidden voor het einde van diens "godslasterlijke en dictatoriale neigingen". "Duterte is een psychologische freak, een psychopaat en een zieke geest die nooit tot president had mogen verkozen worden", aldus bisschop Bastes."
BRON.

Misschien geloven nog een groep mensen in de simplistische voorstellingen van Gods handelen, zoals beschreven in de bijbel en andere boeken, maar de boodschap van Duterte is bepaalt niet gericht aan mensen, die een volwassen religieus besef hebben.
Een -wat ik maar noem volwassen- religieus besef gaat over de diepste levensvragen van de mens,
een hedendaags religieus mens kan zeer goed wetenschap en geloof met elkaar verenigen, maar kennis is niet alleen-zaligmakend, daar ligt het diepste tekort van alle wetenschap.
Je vraagt je af of er meer is, dan alleen de stof en de eens weer 'wegwaaiende geest', het bestaan is plat, horizontaal, uitsluitend nog gericht op wereldse doelen, en het jezelf waarmaken op deze wereld. Daardoor kun je de troosteloosheid ervaren.

Voor mensen die geen behoefte hebben aan verdere zingevingvragen, zal de stupide reactie van deze Duterte voldoende zijn, die volledig voorbij gaat aan de essentie van de mens: De mens is een 'vragenstellend dier', zoekt een zin (voorbij de zin van het wereldse) : Voor veel mensen is het bestaan een bikkelharde strijd, het zoeken naar een troostende macht is volledig menselijk, en het tegendeel van irrationeel.

Verdere bron 9ForNews

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Insane World of Mega Rich Pastors (B) -

'WHO AM I? Tunde is an independent documentary filmmaker and producer who makes films and internet documentaries on the issues of our wo...